Stor Perdenin Önemi

Stor Perdenin Önemi

Ev dekorasyonlarında sıkça kullanılan stor perde, önemi gittikçe artan bir perde çeşididir. Renk, şekil ve desen olarak evlerin vazgeçilmez bir unsuru olmuştur. Genellikle evler başta olmak üzere otellerde, hastanelerde, kamu kuruluşlarında ve yurtlarda sıkça bu perde çeşidi kullanılmaktadır. Günümüzde insanlar bu gibi perdeleri eski tip perdelere oranlar daha çok tercih etmekte ve önermektedirler. Bu yüzden de bu perdeyi kullanan kişi sayısı da giderek artmaktadır. Son yıllarda yapılan kamuoyu araştırmaları da bunu doğrulamaktadır.

Perde Çeşitleri Nelerdir?

Genel olarak metal veya alüminyum bir boru üzerine zincir ve benzeri bir mekanizmayla silindir gibi bir şekilde toplanmasıyla oluşan bir sistemdir. Bu perdelerin görünüş olarak düzgün durmasını sağlamak için alt kısımlarında ayrıca metal bir parça bulunmaktadır.

Belirli standart ölçüleri olan bu perdeler, bu ölçülere göre satılmakta ve istenen her ölçü bulunamamaktadır. Motif veya desen olarak ise binlerce çeşit model bulunmaktadır. Bu perdeler evlerde genellikle duvarlara veya tavanlara montaj yapıldığından, evin bu kısımlarının sağlam olması gerekmektedir. Uzmanların önerdiklerine göre evlerinin tavanları sağlam olmayan kimseler, bu kısımların içine metal boru veya profil koymalıdırlar. Günümüzde evlerde en çok tercih edilen model ise zebra isimli iki renkten oluşan bir modeldir.

Bu Perdelerin Avantajları Nelerdir?

Normal perdeler için birçok olumsuz özellikle bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; perdelerin yıkanması için oluğu yerden alınması daha sonra geri takılması ve benzeri gibi sorunlardır. Stor perde modelleri ise kolay temizlenebilme, güzel bir ev ortamı oluşturma ve şık görüntüsüyle herkes için beğenilen bir yapıya sahiptir. Fiyat olarak ise aşırı pahalı olmamakla birlikte, normal olarak normal perdelere göre daha pahalıdırlar. Bu perdeyi alan kişiler için perde montajı gibi problemler yoktur.

Satın alınan markanın teknik servis ekibi gelerek, perdeleri yerlerine güzel ve sağlam bir şekilde montaj etmekte ve gerekli ayarlamaları yapmaktadır. Stor Perde yıkama konusunda ise yine benzeri perde yıkayıcılar bulunmaktadır. Tüm bu olumlu özelliklere bakılarak bu ve benzeri perde çeşitleri almak her açıdan faydalıdır. Ülkemizde genellikle ev hanımları tarafından çokça tercih edilmesinde yukarıda yazılı avantajlar etkilidir.

Yorum bırakın