Perde Dikimi Nasıl Yapılır ?

Perde Dikimi Nasıl Yapılır

Perde Dikimini Etkileyen Hususlar

Perdelerin dikimini perdenin modeli, kullanılacak alanlar, bireysel ihtiyaçlar etkilemektedir. Perde dikimi nasıl yapılır sorusunun cevabı bu üç faktör cevaplanarak elde edilir. Perdelerin modellerine göre farklı dikim metotları bulunmaktadır. Perdenin kullanılacağı alan salon, oturma odası, yatak odası, ofis, mutfak olması farklı dikimi çeşitlerini gerektirmektedir. Bu alanlarda kullanılacak perdelerin perdenin dikilmesini isteyen bireylerin ihtiyaçları da göz önünde tutularak başlanmalıdır.

Perde Dikimi İçin Model Seçimi

Perdeler kullanıldıkları alanlarda dekorasyonun tamamlayıcı unsurlarıdır. Perde aynı zamanda fonksiyonlarını da yerine getirmelidir. Bu nedenle perdelerin modellerinin özelliğine göre dikim tekniği gerekmektedir. Bu iki durum göz önünde tutularak yapılan perde dikimi sonucu dekorasyonu tamamlayıcı ve perdeden beklenen fonksiyonu yerine getirici özelliğe kavuşur. Perde dikimi nasıl yapılır modele göre seçimlerde büzgülü, brizbiz, pilili, fon, pilili ve pilisiz ile klasik şekilde hazırlanabilir. Ayrıca bu grup içerisinde stor, katlamalı, rüstik şekilde modele göre dikilen perdelerde mevcuttur.

Perdenin Kullanım Alanına Göre Perde Dikimi

Perdeler tek cam, çift cam, kavisli cam gibi özelliklere sahip kullanım alanlarına göre farklı dikim özellikleri göstermektedir. Bu özelliklerdeki alanlarda camlar arasındaki ince duvarların ortaya çıkması veya görünmemesi, radyatör peteklerinin ısısından faydalanma, perde ile mekân da istenen dekoratif görünüm sağlanabilir. Kişisel ihtiyaçlarda kullanım alanı içinde değerlendirilerek perde dikimi nasıl yapılır konusunda karara varılır.

Perde Dikilecek Alanda Ölçü Alma

Perde ölçüsü perde dikildikten sonra mekânda olması istenen duruma göre alınmaktadır. Hazırlanacak mekân için perde dikimi nasıl yapılır perdenin dikimi bitmiş eni ve boyu ölçü kabul edilir. Bu ölçü alınırken korniş veya takılacak elamandan başlanır. Tabana olan mesafe belirlenir. Perde kumaşı, iklim koşuluna, peteklerin durumuna göre pay ayrılır. Müteakiben katlama oranları da hesaba katılır.

Perdenin Dikilmesi

Belirlenen miktardaki kumaş ile pay oranları ölçülerek öncelikle katlama payları dikilir. Katlama payları belirlenirken ütü yardımıyla bu paylar işaretlenmesi dikim kolaylığı sağlar. Perdeye pili verilmesi isteniyor ise pililer katlama yapılır. Perdeyi tavana tutturacak strafor veya gerekli parçanın tutturulması ile pililerin oluşumu sabitlenir. Farklı tavana montaj özelliği gösteren perdeler için bu özellik dikkate alınır. Perdeler hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız

Perde Dikimi Nasıl Yapılır ?” için bir yorum

Yorum bırakın