Stor Perdelerin Bakımı Ve Yenilenmesi

Stor Perdelerin Bakımı Ve Yenilenmesi

Bir mekanizma aracılığıyla açılıp kapanan sert görünümlü ama modern ve şık görünümlü bir perde çeşididir. Kullanımı çok kolay olan bu perdeler, evlerde büyük rahatlık sağlamaktadır. Ham kumaştan üretilmeyen perdelerin üzerinde, işlemelerde kullanılan apre vardır. Apre, sertleştirici demektir. Bu ürünün kullanılmasının amacı, kumaşın sağa sola çekme yapmadan rahatça mekanizmaya sarılmasının sağlanmasıdır. Kolay kolay leke tutmayan perdenin ortalama ömrü, 5 ile 10 yıl arasında olup, tozsuz ve rutubetsiz alanlarda, ofislerde veya evlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir ve oldukça fazla kumaş ve renk seçeneği bulunmaktadır.

Stor Perdelerin Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Perde, içinde bulundurduğu apre sayesinde kolay kolay toz ve kir tutmayıp, temizliği oldukça kolaydır. Perdenin temizliğinde kullanılabilecek birden fazla metot vardır. Haftada bir defa nemli bir bez ile storlar silinebilir ve böylelikle perdenin ömrü uzatılabilir. Diğer bir metot ise, perdenin yerinden sökülüp yıkanarak temizlenmesidir. Bu metotta stor perde düz bir zemin üzerine serilir. Burada dikkat edilecek husus, kumaşın içinde bulunan aprenin kat izi yapmaması ve kırışmamasıdır.

Yere serilen perde ılık su, yumuşak fırça ve sıvı deterjan yardımıyla fazla güç harcamadan, hafif hafif temizlenir. Temizleme esnasında sıvı deterjan dışında kesinlikle çamaşır suyu kullanılmamalıdır. Su ile durulamanın ardından perde yerine düzgün bir biçimde asılmalı ve kurumaya bırakılmalıdır.

Her Stor Perde Yıkanabilir Mi?

Yıkayarak temizleme durumu yalnızca güneş geçiren kumaşlar ve polyester için geçerlidir. Karartma perdeler, keten ve pamuklu perdeler asla yıkanarak temizlenmemelidir. Aksi halde, perdeler hızla yıpranıp zarar görecektir.

Zamanla kullanılamayacak hale gelen stor perde kumaşları değiştirilebilir. Böylece perde daha az maliyetle, mekanizma için ücret ödemeden sadece kumaşı değişerek yenilenebilir. Mekanizması en az arıza yapan perdeler arasındadır.

Bu tarz perde çeşitleri, güneşlik olarak veya tek başına da kullanılabilmektedir. Tarza en uygun stor perde evin bütünlüğünü düşünerek seçilebilir. Perde alırken dikkat edilecek husus, alanın dekorasyonuna katkı sağlaması için mekanda bulunan diğer eşyalar ile uyumlu olması gerekir. Evdeki, odadaki duvar rengi, zemin rengi ve eşyalara dikkat edilmeli ve buna göre perdede renk tercihi yapılmalıdır.

Yorum bırakın