Değişik Ve Çeşitli Modelleriyle Stor Perdeler

Değişik Ve Çeşitli Modelleriyle Stor Perdeler

Bu perdeler sert bir dokusu ve görüntüsü olan ve bir mekanizma yardımı ile açılıp kapatılabilen bir perde çeşididir. Kullanımı çok kolaydır ve evlerde, ofislerde, balkonlarda, mutfaklarda çoğunlukla kullanılır.

Stor Özellikleri Nelerdir?

Stor perde çeşitleri apre işlemi ile ve pvc akrilik bir malzeme ile kaplanarak üretilmiştir. Sert görünümü ve dokusunun sebebi bu maddelerden kaynaklanır. Bu perdelerin sert üretilmesinin amacı ise perdenin ruloya sarılı mekanizmasının rahat kullanılarak sağa ya da sola kaymaması içindir. Bu perdenin diğer adı ise mekanizmalı stor perde olarak bilinir. Ham kumaşlardan üretilir. Birçok renk ve model çeşidine sahip olan bu perde türünün ömrü en az dört yıldır. Özenli ve temiz kullanılırsa bu süre 5 ya da 6 yıla kadar uzayabilir.

Stor Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Değişik ve çeşitli modelleriyle ve şık duruşu ile çok fazla tercih edilen bu perde modelini almadan önce aşağıdaki değinilen noktalar değerlendirilerek alınırsa eğer sonradan pişmanlık yaşanma ihtimali azalmış olur.

Öncelikle stor perde yıkanabilir sözü her zaman geçerli değildir. Bu perdelerin yüzeyinde bulunan apre tabakası yıkadıkça zarar görür ve bu da kumaşın yumuşayarak yanlardan ip atmasına sebep olabilir. Bu durum perdenin kullanım ömrünü azaltacaktır.

Bu tip perdelerin temizliği kuru ya da hafif nemli bir sünger yardımı ile yapılabilir. Yukarıdan aşağıya doğru süpürürcesine perdeleri silmek ya da elektrikli süpürge ile süpürmek yeterli olacağı gibi perdelerin yıpranmasını da önleyerek uzun ömürlü kullanılmasına yardımcı olur. Basit lekeler için kalem silgisi ile ciddi ve zor lekeler için de kosla ile silerek kurtulmak mümkündür.

Perde tavandan yaptırılırsa açık kasa adı verilen perde kasası tercih edilir ve bu kasa diğer kasalara göre 15 ya da 20 TL daha uygundur.

Perde kasası pencerenin üzerinden yapılırsa görüntü olarak daha şık ve estetik duracağı da bir gerçektir.

Bu perdelerin kalitesinin gözle bakıldığında anlaşılması mümkün değildir. Perdeler alınırken ucuz ürünleri tercih etmemek gerekir. Kalitenin fiyatla beraber arttığı göz ardı edilmemelidir. Hatta güvenilen

Evde yaşanılacak olan süre kısaysa ya da ev sahibi değil de kiracılık söz konusu ise korniş perde modellerini seçmek daha avantajlı olacağı kesindir.

Yorum bırakın