Perde Deneyiminde Son Nokta: Stor Perdeler

Perde Deneyiminde Son Nokta Stor Perdeler

Stor Perde özel bir mekanizmaya sahip yeni nesil perdelerdir. Pencerenin boyuna uygun kesilmiş kumaş en üst kısımda bulunan alüminyumdan yapılmış boruya sarılarak aşağı indirilebilir veya yukarı çekilebilir.

Hangi Maddelerden Yapılır?

Stor perde fon perdenin kumaşından daha farklı bir ham madde kullanılarak elde edilir. Üst kısımdaki boruya sorunsuzca dolanabilmesi için farklı iplik tipleri ile dokunan bu perde kumaşı; opak, karartma, tül, güneş kırıcı ve zebra olarak altı çeşitten oluşmaktadır.

Çalışma Sistemi Nasıldır?

Özel olarak hazırlanmış kumaş pencere boyuna uygun biçimde kesilerek boruya takılır. Bu boru perdeyi döndürecek olan mekanizmaya bağlı haldedir. Zincir, çek bırak veya motorlu sistem aracılığı ile mekanizma çalıştırılarak perdenin açılıp kapanması sağlanır.

Kullanım Alanları Nelerdir?

Bu perdeler çok farklı işlevlerde kullanılabilmektedir. Özellikle dar mekanlarda ferahlık hissi yaratan stor perde ürünleri güneşlik olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Opak perdeler güneşlik görevi görürken karartma perde ortamın tamamen karartılmasını sağar ve hava karanlıkmış hissi uyandırır. Bu sebeple otellerde sıklıkla tercih edilir. Tül olarak tercih edilen perdelerin zebra modelleri ise hem güneşlik hem de tül perde işlevini görmektedir.

Faydaları Nelerdir?

Dar ortamda tül, fon ve güneşlik benzeri perdelerin yaratacağı karmaşa görüntüsünü azaltarak ortama daha geniş ve ferah bir hava kazandırır.

Etkileri Nelerdir?

Diğer perde türlerine oranla kir tutma yüzdesi çok daha düşüktür bu sayede ortamın kokusunu ve tozunu içine çekmez, daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmaya katkı sağlar.

Avantajları Nelerdir?

İster tavana, ister duvara asılabilen bu perde türlerinin takılıp sökülmesi ve temizlenmesi oldukça kolaydır. Mobilyalara güneşin verebileceği zararı minimuma indirir. Perdede bulunan mekanizma sayesinde sadece istenilen ortanda açılarak ev içerisindeki mahremiyetin korunmasına yardımcı olur. Kullanım ömrü uzundur.

Temizliği Nasıl Yapılır?

Çay, kahve ve yemek lekesi doğrudan üzerine dökülmediği takdirde bu perdeler kolaylıkla kirlenmemektedir. Stor perde temizliğini çoğunlukla nemli bir bez yardımı ile yapmak yeterli olmaktadır. Perdeler yıkanmak istenir ise perde mekanizmadan sökülerek bir fırça ile kolaylıkla yıkanabilir. Bu perdelerin garantisi 2 ila 4 yıl arasında değişmektedir.

Yorum bırakın