Eviniz Artık Daha Fazla Renklenecek

Eviniz Artık Daha Fazla Renklenecek

Günlük yaşantımızda son zamanlarda kadınların daha çok tercih ettiği ve kullanımı oldukça kolay olan storlar, evlerde büyük kolaylık sağlar. Stor perde denilince akla ilk gelen, mekanizması aracılığıyla kolay açılıp kapanabilen oldukça kullanışlı ve şık bir perde olmasıdır.

Ofislerde veya evlerde rahatlıkla kullanılabilen stor perde ile evinizin ve iş yerinizin uyumuna göre oldukça fazla renk ve model seçenekleri mevcuttur. Kolay kolay leke tutmayan bu perdelerin kullanımı da oldukça kolay olduğundan tasarım açısından size şık bir ortam sağlamış olur. Daha canlı ve görsel açıdan hitaba uygun olan bu ürünler evinizin ve iş yerinizin her yerinde rahatça kullanılabilir.

Tercihe göre pamuk, polyester ve keten olmak üzere birçok kumaş çeşidi bulunmaktadır. Mesela pamuklu bir ürün tercih ettiğinizde daha çok tozsuz olan alanlarda kullanmanız gerekecektir. Çünkü pamuklu kumaştan oluşan perde yıkanamamasından kaynaklıdır. Ama tercih ettiğiniz kumaşlar arasında polyesteri seçerseniz hem daha dayanıklı hem de temizlik açısından kolaylık sağlayan bir ürün tercih etmiş olursunuz. Daha ucuz ve dayanıksız ürün tercihlerin de başı çeken keten kumaşlar güneş ışınlarına maruz kaldığında en dayanıksız ve ömrü az olan türler arasına girer.

Kullanım Kolaylığı ve Rahatlığı

Bu ürünler ayrıca içinde bulundurduğu apre özelliği ile kolay kolay kir ve leke tutmaz. Perdenizi komple temizlemek istediğinizde yerinden çıkararak işe başlamanız gerekir. Bu aşamada yapmanız gereken tek şey perdeyi çıkartıp, düz bir zemine serdikten sonra ılık su yardımı ve yumuşak bir fırça ile temizlemek. Deterjan kullanımına da dikkat etmeniz ve perdenize zarar vermemeniz için kesinlikle çamaşır suyu kullanmamanız gerekir. Temizlik aşamasında yere serdiğiniz perdeniz de kat izi oluşmamasına da dikkat etmelisiniz. Diğer bir yöntem ise, perdenin yerinden sökülmesi suretiyle temizlenmesidir. Bu yöntemde perde düz bir zemine serilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, aprenin kat izi yapmaması için, perdenin hiçbir şekilde kırışmamasıdır. Temizlik işlemini tamamladığınızda tek yapmanız gereken yerine asıp kurumasını sağlamak.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi pamuklu stor perde çeşitleri suya dayanıklı ürünlerden oluşmadığından kesinlikle yıkanmamalıdır. Yine keten kumaşlar da güneşe maruz kaldığında ömrü azalacağından bu tür kumaşların dikkati kullanılması gerekir.

Yorum bırakın