Zebra Perdenin Faydaları Ve Kullanım Alanları

Zebra Perdenin Faydaları Ve Kullanım Alanları

Stor perde içerisinde yer alan ve ismini çizgili olmasından dolayı zebraya benzetilerek alan bu perde evinize şıklık katacak ve canlılık kazandıracak bir görünüme sahiptir. Alüminyum boruya benzeyen bir malzeme üzerine kumaşı sararak ve zincir kullanılarak üretilen ve mekanik bir düzenle çalışan bu perdeler, hem evlerde hem de iş yerlerine tercih edilen bir üründür. Günümüzde son günlerde oldukça popüler olan zebra perde özel yapılan kumaşları sayesinde kirlenmeye karşı dirençli ve mekanik düzenle açılıp kapandıklarından dolayı fazla kir tutmazlar.

Faydaları

Özel kumaşlarla hazırlanan zebra perde çeşitleri zararlı güneş ışınlarını tutarak bu durumdan olumsuz etkilenmenizin önüne geçer. Gece de hoş bir kullanıma sahip olan bu perde türleri evinizde gelen misafirlerinizi şık bir görünümle karşılayacaktır.

Kullanım Alanları

Zebra perde türünü iş yerlerinizde, büronuzda ve evlerinizde kullanabilirsiniz. Bu perde çok yönlü bir kullanım alanına sahiptir.

Temizliği nasıl yapılmalı…

Bu tip perdeler alındığında temizliği konusu çoğu kez kafanızı kurcalayabilir. Polyester ipten üretilen bu perdeler kumaş ve tül perde gibi temizlenmezler. Ayrıca bu perdeler Apre adı verilen ve onu dış etkilerden koruyan bir madde ile desteklenmiştir. Bu yapısal malzeme bile sert bir yapıya sahip olan bu perdelerin kumaşı hava ile ilişiğini keser. Yani anlaşılacağı gibi bu perdeler kolay temizlenebilir ve dayanıklı bir stor perde türüdür. Çok kolay kirlenebilen bir perde de değildir. Kullanılan ipler toz emmeme özelliğine sahiptir. 6 ayda bir rutin olarak temizliği yapılabilir. Aşağıdaki adımlar izlenerek bu perdenin temizliği yapılabilir.

Temizleme işlemi yapılırken kumaşın yıpranmamasına ve buruşmamasına dikkat edilmelidir. Temizlenecek alanın geniş olması gerekmektedir.

Yumuşak sünger tercih edilmeli ve şampuan kullanımı konusunda dikkat edilmelidir.

Perdeyi sararak borusundan çıkarılması sağlanır ve zemin üzerine koyarak açılması sağlanır.

Kurutmak için sıkıntı yaşanılmasın diye sünger iyice ıslatılmalı nemli tutulmalıdır. O şekilde perdeyi ovalayarak teması sağlanmalıdır.

Perdeye hafif bir şekilde baskı uygulamadan ovalama işlemi yapılır. Arka kısmı da aynı şekilde yapıldıktan sonra havlu ile kurutulması sağlanır. Burada perdeyi çevirirken dikkatli olunması gerekir. Aksi takdirde buruşabilir. Daha sonra borusuna takılarak tekrar yerine monte edilir.

Daha detaylı bilgi için https://www.armoniperde.com.tr/ ziyaret ediniz.

Yorum bırakın